dissabte, 13 d’octubre del 2007

Consells i recomanacions per estudiar



En el món actual el fet d’estudiar s’està convertint en una activitat plena d’obstacles, cada cop hi troben més dificultats els qui han d’estudiar. És així, en part, perquè cada vegada són més complexes les matèries d’estudi i perquè cada cop ha d’ésser més gran el bagatge de coneixements necessaris per tenir un lloc en aquesta societat competitiva. Tot això, alhora que s’incrementen les ofertes de distraccions i d’oci, que resten temps per l’estudi; temps limitat, moltes vegades, per les obligacions domèstiques i laborals. Per tant, a efectes d’optimitzar els vostres procediments d’estudi, us proposo les següents normes:


· Feu servir l’agenda. Programeu el temps i les matèries que hagueu d’estudiar.
· Reserveu cada dia, com a mínim, una o dues hores per a l’estudi. Cal que estudiar sigui un hàbit quotidià.
· Heu de tenir un lloc adequat per estudiar, amb l’espai, la il·luminació i el silenci que permetin fer-ho amb comoditat i sense distraccions.
· Tingueu presents les normes d’ergonomia. Són bàsiques per facilitar l’estudi: l’alçada correcta de taula, la disposició de la cadira, i, en cas de fer servir l’ordinador, la posició del teclat i la pantalla.
· Preneu apunts de la matèria a estudiar, feu esquemes, ressalteu els aspectes importants.
· Sigueu ordenats, no passeu a fase següent si ho heu comprès l’anterior.
· Consulteu qualsevol dubte als professors i companys; compartiu els nous aprenentatges amb els col·legues. L’intercanvi dels nous coneixements amb altres estudiants amplia, millora i depura els aprenentatges de tots.
· Organitzeu col·loquis sobre els temes d’estudi.
· També heu d’aprofitar els recursos que ofereix la xarxa d’Internet.
· Sobretot, no deixeu mai de fer els exercicis proposats.
· Per acabar, apliqueu els coneixements nous a la vostra vida de cada dia, tant com sigui possible. Cal que integreu els nous aprenentatges al vostre repertori d’eines d’ús diari.