dijous, 10 d’abril del 2008

Un restaurant encisador


El Molí de les Pipes és un restaurant ubicat en un antic molí on encara es conserva el rec que des d’una resclosa canalitza l’aigua de la riera d’Arbúcies per fornir d’energia una centenària indústria de fusteria, ara en desús. En el seu origen havia estat un molí de cereals. El restaurant és a la sortida d’Arbúcies. Per arribar-hi cal sortir del poble per la carretera de Viladrau; a uns dos quilòmetres trobarem, molt ben indicat, un desviament a l’esquerra que ens portarà per un curt camí de terra a l’ampla zona d’aparcament exclusiva del vell molí.

Tenen una bona varietat de plats casolans. Destaquen els preparats a la brasa i els bolets de temporada. Però, el veritable encant del restaurant està en el lloc. Les diverses i no gaire grans dependències de l’antic molí ara són els menjadors d’ambient molt antic i rural. Per apreciar la seva gastronomia, tant hem de baixar per unes estretes escales fins a una sala plena d’estris agrícoles i de fusteria, com podem estar-nos a l’antiga quadra, al costat d’una immensa llar de foc (potser era el lloc del fornal) i vorejats de menjadores, en altres temps plenes d’alfals. Les taules i els bancs per asseure’s són de fusta rústega; una petita incomoditat que oblidarem a les sales que disposen de vista a l’exterior. Allà gaudirem de la frescor d’un bell boscatge, amb la remor de l’aigua de la riera. Fins i tot a l’estiu, l’ambient és fresc i agradable sense necessitat d’aparells d’aire condicionat.

Tot plegat, juntament amb uns preus raonables i l’excel·lent servei, fa que aquest restaurant sigui molt recomanable; com ho demostra el fet de que no hi trobareu lloc, els dies festius, si no l’heu reservat amb antelació.